Храните, които можем да хапваме преди лягане без угризения. Колкото повече

...
Храните, които можем да хапваме преди лягане без угризения. Колкото повече
Коментари Харесай

Гладни нощем? Храните, които можем да хапваме преди лягане без угризения


Храните, които можем да хапваме преди лягане без скрупули. Колкото повече наближава лятото, толкоз по-внимателно започваме да сортираме храните, които да включваме в менюто си.

Всеки желае да наподобява добре на плажа, с рокля, с къси панталонки или с изрязан потник. За това обаче е нужно да имаме просвета на хранене и да не прекаляваме със среднощните хранения. В днешната публикация сме подбрали потребна информация, включваща няколко храни, които можете умерено да похапнете преди сън, без да се тревожите, че те ще навредят на фигурата или на спокойния ви сън.

Много експерти са на мнение, че храненето преди сън е извънредно нездравословно. Основна причина е схващането, че храната води до непълноценна отмора. Ако обаче желаете да избегнете този проблем, нужно е да консумирате единствено някои избрани храни.
Чай от лайка
Счита се, че чаят от лайка ще способства за по-спокоен и пълностоен сън. За да е още по-приятен за консумация, може да добавите към него и лъжичка мед. Ако обаче смятате, че чаят няма да ви избави от казуса и още веднъж ще се чувствате гладни и изтощени, може умерено да добавите филия самун.
Овесени ядки
Фибрите в овесените ядки ще ви оказват помощ да си почините пълноценно и да се наспите добре. Една дребна порция от тази здравословна храна напълно не би ви навредила. Бадеми Знаете ли, че в бадемовите ядки се съдържа магнезий и триптофан? Именно те са в състава на множеството хапчета за сън? Какво ви подсказва това? Ако похапнете шепа бадемови ядки, преди да заспите, освен ще прогоните възприятието за апетит, само че и ще се насладите на по-качествен и здравословен сън.
Банани
Бананите са апетитен и потребен плод, от който не трябва да лишаваме организма си. Един банан преди сън е съвършен избор. В жълтия плод се съдържа мелатонин, серотонин и магнезий.

Истината е, че не времето, в което консумираме избрана храна, рефлектира осезаемо върху нас, а самото количество, одобрявано в границите на деня. Ако увеличим него, ще увеличим и телесната си маса.

Статията има единствено информативна цел и не замества консултацията с доктор, нито уравновесено хранене. Надяваме се да сме ви били потребни с информацията, която споделихме с вас. Похапвайте тези няколко храни преди сън, в случай че се чувствате прекомерно гладни. Те освен ще ви заситят, само че и ще спите по-спокойно.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР